Volledig scherm
Steven Edwards (r) in duel met Jorzolino Falkenstein van FC Oss. Archieffoto Edwin van Zandvoort

Achilles’29 heeft eerste zege binnen

OSS - Achilles’29 heeft de eerste winst in het betaald voetbal te pakken. De Groesbeekse debutant won maandagavond bij FC Oss. Invaller Daniël van Straaten maakte het enige doelpunt: 0-1.

Leverden de vorige vijf wedstrijden van Achilles in elk geval spektakel op, daar was in Oss maandag geen sprake van. Achilles voetbalde duidelijk met veel spanning in de benen, na de vier nederlagen op rij en ongetwijfeld ook vanwege de turbulente dagen rond de club. Achilles speelde zelfs een van de mindere wedstrijden in de eerste divisie, maar FC Oss was zo mogelijk nog slechter.

De eerste helft gebeurde er weinig. FC Oss was in het eerste half uur een paar keer dreigend, waarbij de beste mogelijkheid voor Dennis Janssen (ex-NEC) was, na 20 minuten. Hij dook vrij op voor Achilles-doelman Christian de Haan, maar treuzelde te lang. De Groesbeekse ploeg kreeg daarna een paar kleine mogelijkheden. Freek Thoone had pech met een gekraakt schot, Frank Hol en Twan Smits kwamen bij passes van Daan Paau net tekort.

Ook na de rust kreeg geen van beide teams een grote scoringskans. Achilles kreeg wel steeds meer grip, zonder echt dreigend te zijn. Na 72 minuten sloeg Achilles toe. Invaller Van Straaten tikte een vrije trap van Thijs Hendriks raak: 0-1.

Oss zette daarna aan, zonder gevaarlijk te worden. Doelman De Haan was alert bij een schot van Jorozlino Falkenstein.
Achilles staat nog wel laatste, maar heeft door de winst wat aansluiting.

FC Oss - Achilles’29 0-1 (0-0)
72. Van Straaten 0-1
Scheidsrechter: Martens. Toeschouwers: 1382. Geel: Monteiro (FC Oss), Konings, Paau (Achilles)
Achilles’29: De Haan; Verhoeven, Edwards, Sanders, Konings; Paau, Smits, Thoone, Van Steen; Hendriks, Hol (66. Van Straaten).