Volledig scherm
Achilles'29 in duel met FC Emmen. © Archieffoto: Proshots

Achilles’29 kansloos onderuit tegen FC Emmen

GROESBEEK - Achilles’29 heeft vrijdagavond kansloos verloren van FC Emmen. De hekkensluiter van de eerste divisie ging in Groesbeek met duidelijke cijfers onderuit tegen de middenmoter: 0-4.

Achilles kwam in de 21ste minuut op knullige wijze op achterstand. Eef van Riel schoot de bal tegen ploeggenoot Kürsad Sürmeli, waarna FC Emmen-spits Rogier Krohne doelman Robbert te Loeke kon omspelen: 0-1.

Boy van de Beek was daarna met een vrije trap dicht bij de gelijkmaker, maar keeper Dennis Telgenkamp keerde zijn inzet. Vlak voor rust was het aan de andere kant wel raak. Jurjan Mannes benutte vanaf de rand van het strafschopgebied een vrije trap.

Achilles moest in de 50ste minuut met tien man verder. Na dombalverlies van Jop van Steen ging Issa Kallon alleen op Te Loeke af, waarna de linksback aan de noodrem trok. De rappe vleugelaanvaller besliste in de 54ste minuut de wedstrijd, toen hij de bal langs Te Loeke schoof: 0-3. Tim Siekman kopte in de slotfase nog de vierde Emmense treffer binnen.

Achilles’29: Te Loeke; Hemmink, Beijer, Zeller, Van Steen; Van Riel (60. Boelens), Sürmeli, Van de Beek, Dekkers; Hendriks (76. Elders), Thoone (60. Boogers).