Volledig scherm
Derwin Martina (links) in het shirt van RKC Waalwijk. © Proshots

Achilles’29 legt vier spelers voor volgend seizoen vast

GROESBEEK – Achilles’29 heeft zich donderdag met vier spelers versterkt. Niels Wouters, Patrick-Prosper Fini, en Gioney Capello spelen volgend seizoen voor de Groesbeekse tweededivisionist. Derwin Martina heeft zelfs voor twee jaar getekend.

Wouters komt over van Jong Willem II. De 21-jarige middenvelder speelde een jaar bij het beloftenteam van de Tilburgse eredivisieclub en doorliep daarvoor de jeugdopleiding van PSV. Hij heeft voor zijn periode bij Willem II lang niet kunnen voetballen door een hernia.

Fini maakt de overstap van NEC naar Achilles. De 21-jarige linksback uit Tiel speelde afgelopen seizoen nog in het beloftenteam van de Nijmeegse club. Vleugelaanvaller Gioney Capello komt over van tweedeklasser FC Abcoude.

Martina stond dit jaar nog onder contract bij het Engelse York City, dat uitkomt in de National League (vijfde niveau). De 22-jarige verdediger speelde een wedstrijd voor het beloftenteam, waarna zijn contract afgelopen maart werd ontbonden. De Amsterdammer met een Curaçaos paspoort komt uit de jeugdopleiding van Ajax en speelde daarna voor RKC Waalwijk en het Finse FC Atlantis.

Achilles legde woensdag Christoff Dias de Oliveira vast. De middenvelder tekende voor twee jaar en komt over van tweedeklasser ZSGOWMS uit Amsterdam.