Volledig scherm
Achilles'29-aanvoerder Tim Verhoeven schermt de bal af voor Theole-aanvaller Jeffrey Heijster. © Jan Bouwhuis

Achilles'29 sluit voorbereiding af met zege

TIEL - Achilles'29 heeft de laatste wedstrijd van de oefencampagne met magere cijfers gewonnen van Theole: 0-4. De Groesbeekse eerstedivisionist begint zaterdag aan de competitie met een uitwedstrijd tegen Jong PSV.

Het slotduel van de voorbereiding was een gebaar naar hoofdsponsor Van Helden uit Tiel, die ook sponsor is van Theole. Achilles-trainer Francois Gesthuizen gunde de meeste basiskrachten rust in Tiel.

Hij begon met de reserves en spelers die net terug zijn van een blessure, aangevuld met een enkeling uit het 2e elftal. Zo startten Ruben de Bruin, Sergi Simons en Bayo Owa, Tobias Thurau viel na de rust in. Owa is een Belgische student, die nieuw is bij het tweede elftal.

Door de ongebruikelijke opstelling was Achilles zoekende en erg slordig. Het tempo lag veel te laag om de Theole ondersteboven te lopen.
Esmat Shanwary opende al wel vroeg de score, na 7 minuten. Halverwege de 1e helft zorgde Shanwary ook voor 0-2, na voorbereidend werk van Freek Thoone. Na een uur bracht Gesthuizen alsnog enkele vaste waarden. Het leverde nog 2 doelpunten vlak voor tijd op van Thijs Hendriks: 0-4.

Theole - Achilles'29 0-4 (0-2)
7. Shanwary 0-1, 27. Shanwary 0-2, 86. Hendriks 0-3, 89. Hendriks 0-4

Achilles: Van Beers; Verhoeven (60. Dingil), Maletic (46. Thurau), Zeller (60. Edwards), Konings; Simons (60. Smits), Sürmeli, Owa (60. Kaak), de Bruin (46. Van Steen); Shanwary, Thoone (60. Hendriks).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.