Beeld van de eerste training van Achilles in Groesbeek.
Volledig scherm
Beeld van de eerste training van Achilles in Groesbeek. © David van Haren

Achilles’29 test Heusinkveld en Ter Arkel

GROESBEEK – Achilles’29 heeft de komende periode twee nieuwe spelers op proef. De Groesbeekse tweededivisionist test doelman Jasper Heusinkveld en centrale verdediger Youri ter Arkel. De twee voetballers spelen mee in de oefenwedstrijd tegen Jong NEC zaterdagmiddag (12.00 uur). Daarnaast houdt Jesse Edge zijn conditie op peil bij het team van trainer Eric Meijers.

De 28-jarige Heusinkveld was vier seizoenen lang reservekeeper bij De Graafschap. Bij de Doetinchemse club genoot hij ook zijn jeugdopleiding, maar zijn debuut in het betaalde voetbal maakte hij in 2010 bij Go Ahead Eagles. Afgelopen seizoen was hij op De Vijverberg tweede keus achter Filip Bednarek. Hij kreeg aan het einde van het seizoen te horen dat zijn contract niet werd verlengd bij de Achterhoekse eerstedivisionist.

De 19-jarige Ter Arkel speelde in de jeugd van de Groningse amateurclub Quick 1887 en in de jeugdopleiding van FC Groningen. Hij vertrok vorige zomer naar SV Meppen. Met de Duitse ploeg promoveerde hij vanuit de Regionalliga Nord naar de 3. Liga, het derde niveau in Duitsland.

Testspeler

Achilles is naast een doelman en een centrale verdediger nog op zoek naar een middenvelder. Testspeler Milan Vissie traint nog steeds mee. Verdediger Jesse Edge houdt zijn conditie op peil bij Achilles. De Nieuw-Zeelander speelde vorig seizoen na de winterstop bij de Groesbeekse club, maar zit nu zonder club. Hij is voorlopig niet in beeld als versterking.