Volledig scherm
Woezik-spits Thijs van der Velden in actie in een eerder duel. Archieffoto. © Eveline van Elk

Achilles haalt bedenkelijk niveau tegen Woezik

Achilles'29 heeft zaterdagmiddag met heel veel moeite zijn tweede wedstrijd in de voorbereiding gewonnen. De eerstedivisionist versloeg hoofdklasser Woezik na een 1-0 achterstand met 2-1. Beide Groesbeekse goals in Wijchen vielen in het slotkwartier.

Achilles creëerde voor rust geen enkele kans. De gasten hadden wel de bal, maar veelal ver van het doel van Woezik. Het ontbrak de Groesbeekse formatie aan creativiteit, vernuft en initiatief. De bal werd vooral breed gespeeld. Dat had ook met de goede organisatie van de thuisploeg te maken. Woezik stond prima en was fel in de duels.

Beste kans
De Wijchense hoofdklasser kwam er af en toe gevaarlijk uit. In de omschakeling kreeg Woezik de grootste kans van de eerste helft. De nieuwe doelman Robbert te Loeke, transfervrij overgekomen van competitiegenoot FC Dordrecht, hield Achilles echter overeind. Hij stopte met zijn rechtervoet de inzet van Bram van Summeren.

Intikker
Na de pauze kwam Achilles wel op achterstand. Niet Te Loeke, maar Simon van Beers moest vissen. Die keeper had geen antwoord op de fraaie intikker van Thijs van der Velden bij de eerste paal. Lang kon de Wijchense ploeg niet genieten van de voorsprong. Een kwartier voor tijd maakte Boy van de Beek gelijk met een puike vrije trap: 1-1.

Illustratief
Achilles sloeg daarna nog een keer toe. Illustratief voor de wedstrijd en het matige niveau van het elftal van trainer Eric Meijers scoorde de eerstedivisionist op het moment dat de tegenstander vanwege een blessurebehandeling met tien man speelde. Freek Thoone gaf Brian Boogers een niet te missen kans: 1-2. Hoewel Woezik in het resterende deel van de wedstrijd nog met drie talentvolle eerstejaars A-junioren speelde, liep Achilles niet uit naar een grotere zege.

Woezik - Achilles'29 1-2 (0-0)
71. Thijs van der Velden 1-0, 74. Boy van de Beek 1-1, 82. Brian Boogers 1-2.
Achilles'29 (eerste helft): Te Loeke; Boelens, Raterink, Gortemaker, Elders; Hemmink, Maeda, Popolzay, Dekkers, Versteegen, Thoone.
Achilles'29 (tweede helft): Van Beers; Klein Kranenburg, Beijer, Ozturk Van Steen; Hemmink, Surmeli, Van Beek, Loen; Boogers, Thoone.