Volledig scherm
FC Dordrecht speler Mawouna Amevor baalt na afloop van de wedstrijd tegen Telstar. Het gat met Achilles'29 is nog maar 3 punten © Erwin Spek PRO SHOTS

Angst voor rellen bij degradatieduel Achilles'29

GROESBEEK - Het cruciale degradatieduel van FC Dordrecht met Achilles ‘29 vanavond in het Gelderse Groesbeek is voor burgemeester Mark Slinkman aanleiding voor grote veiligheidsmaatregelen. Hij houdt rekening met ongeregeldheden door de ‘emoties, spanningen en belangen’ rond de confrontatie.

De burgemeester van de gemeente Berg en Dal heeft het duel bestempeld tot risicowedstrijd. Hierdoor is er extra politie aanwezig, vindt er constant overleg plaats met de politie in Dordrecht en wordt een speciaal uitvak geplaatst in het stadion om bezoekende supporters te scheiden van fans van Achilles ’29.

Lees ook: Alles duidt op het wonder van Groesbeek

Teleurstellingen

,,Midden in het seizoen zou dit een normale wedstrijd zijn geweest, maar de spanning en belangen rond deze wedstrijd nopen tot deze maatregelen’’, zegt woordvoerder Erik van Gelderen namens de Gelderse burgemeester. ,,Er staat veel op het spel. De kans op teleurstellingen is groot bij één van beide partijen, ook al zijn er nu nog geen verontrustende signalen.’’

Dordrecht

Voor supporters van FC Dordrecht heeft het besluit van burgemeester Slinkman nare gevolgen. Zo zijn alle bezoekende aanhangers verplicht om met de bus naar de Gelderse plaats te reizen.