Arno Arts eist bij rechter trainerspositie Achilles'29 op

NIJMEGEN - Heeft trainer Arno Arts een contract voor dit seizoen bij voetbalclub Achilles'29? Daarover doet de rechter vrijdag 28 september uitspraak. De behandeling van de zaak was donderdag in de rechtbank in Nijmegen.

Arts werd deze winter aangesteld als interim-trainer bij Achilles voor de rest van afgelopen seizoen. Hij was ervan overtuigd dat de Groesbeekse voetbalclub vervolgens zijn contract voor het lopende seizoen had verlengd. De Groesbeekse voetbalclub, die financiële problemen heeft, ontkende dat.

Technisch directeur Frans Derks van Achilles had in februari volgens Arts toegezegd dat hij ook dit seizoen trainer zou zijn. Achilles stelde in de rechtszaal dat Derks die toezegging best gedaan zou kunnen hebben, maar dat hij daar niets over te zeggen had. Daardoor zou die afspraak niet rechtsgeldig zijn.

De inwoner van Milsbeek stelde ook dat Elrie Bakker-Derks, destijds het enige bestuurslid van Achilles, in een e-mail had toegezegd dat zijn contract zou worden verlengd. Volgens de Groesbeekse club werd Arts in de e-mail alleen een contractvoorstel in het vooruitzicht gesteld. Bovendien op de voorwaarde dat het goed zou gaan met de voetbalclub, wat niet het geval was.

Volledig scherm
Arno Arts. © Pro Shots

Faillissementsaanvraag 

De trainer eiste donderdag bij de voorzieningenrechter achterstallig loon vanaf juli. Ook wilde de voormalig profvoetballer van onder meer NEC en Willem II de leiding over het eerste elftal van de derdedivisionist op zich nemen. De voorzieningenrechter doet daarover 28 september uitspraak.

Arts had eerder deze zomer het faillissement van Achilles aangevraagd omdat hij nog loon over de maand mei te goed had. Hij trok die faillissementsaanvraag echter in. Het achterstallige bedrag was inmiddels overgemaakt door Achilles.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.