Volledig scherm
Achilles'29-middenvelder Jop van Steen (L) gaat neer in duel met Hicham Faik van Almere City © VI-Images

'Breker' Van Steen geniet van zege Achilles'29

GROESBEEK - Er was niets gespeeld aan zijn blijdschap. Jop van Steen straalde. Hij voelde zich alsof hij de wereldcup had gewonnen, verklapte de Nijmegenaar. Van Steen bezorgde Achilles’29 zaterdag tegen Almere City (2-1) de eerste overwinning in de eerste divisie sinds begin oktober.

„Heerlijk dit. Echt hoor. Elf wedstrijden hadden we niet gewonnen. Jong PSV drie maanden geleden was de laatste keer. Dit konden we gewoon heel goed gebruiken”, wist de 29-jarige middenvelder.

Vreugde en opluchting liepen door elkaar heen. De Groesbeekse voetbalclub is al zo lang geplaagd door blessures. Toch hield Van Steen vertrouwen. „We missen veel kwaliteit, als je ook nu weer ziet wie er allemaal op de tribune zaten. Dan nog staat er een aardig team. Misschien ben ik nu heel positief en valt het volgende week tegen. Maar we gaan echt nog een paar resultaten neerzetten, ben ik van overtuigd.”

Door de vele blessures heeft trainer François Gesthuizen de tactiek aangepast. Achilles speelt nu met drie aanvallers en een andere bezetting op het middenveld. Van Steen, eerder linkshalf, zorgde zaterdag met Kürsad Sürmeli voor de balans. ,,Ik had me voorgenomen om een soort breker te zijn op het middenveld en dat kwam er aardig uit”, vond Van Steen.​ Hij bekroonde een sterk optreden na 74 minuten met de winnende treffer. Van Steen doorzag de actie van Freek Thoone en kopte zijn voorzet bij de tweede paal binnen: 2-1.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.