Volledig scherm
Thijs Hendriks. © VI Images

Clubicoon Thijs Hendriks vertrekt bij Achilles'29

GROESBEEK - Thijs Hendriks vertrekt aan het einde van het seizoen bij Achilles’29. Na twaalf jaar is het mooi geweest, vindt het 31-jarige clubicoon van de Groesbeekse eerstedivisionist. De aanvoerder is toe aan een nieuwe uitdaging.

Bovendien heeft de Nijmeegse spits, die in naast zijn voetbalcarrière nog fysiotherapeut is, steeds meer moeite met de professionalisering van de club. Het team traint inmiddels zes keer per week. Toen Hendriks twaalf jaar geleden bij Achilles kwam, was dat de helft.

Boegbeeld
De aanvaller heeft alles meegemaakt bij Achilles. Het boegbeeld van de club dreunt zonder problemen de behaalde prijzen op: twee titels in de hoofdklasse, twee in de topklasse, het algeheel amateurkampioenschap, twee gewonnen Supercups, twee districtsbekers, de landelijke amateurbeker, twee keer Gelders Sportploeg van het jaar en een hele rits aan individuele onderscheidingen.

„Het waren natuurlijk superjaren. Normaal word je misschien twee keer in je carrière kampioen. En vergeet de bekerstunts tegen profclubs niet. Ik heb echt zoveel mooie wedstrijden gespeeld.”

Nieuwe club
Hendriks gaat deze zomer op zoek naar een nieuwe club. „Ik wacht af wat er op mijn pad komt. De tweede divisie hoeft niet meer van mij. Dan ben je alsnog drie, vier keer per week aan het trainen en reis je het hele land door. Maar net daaronder zie ik wel zitten.”

Lees het hele interview met Thijs Hendriks in De Gelderlander van dinsdag 20 december, of in de digitale krant.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.