Volledig scherm
Zelhemmer Wim Bokila vertrekt na een paar maanden al bij Achilles'29. © Gerard Verschooten

Drietal vertrekt bij Achilles'29, Edge en Van Steen praten over langer verblijf

GROESBEEK – Wim Bokila, Antonio Stankov en de Zweed Emir Smajic vertrekken bij Achilles’29. Het drietal tekende afgelopen winterstop voor een half jaar bij de Groesbeekse club, die nog in gesprek is met Jesse Edge, Jop van Steen en Joey Dekkers.

Stankov en Smajic waren in de tweede seizoenshelft een vaste waarde bij Achilles. Stankov wil in het betaald voetbal actief blijven. Hij zou in de belangstelling staan van meerdere clubs uit de eerste divisie. Smajic is momenteel in Zweden. Waar zijn toekomst ligt, is nog onduidelijk. Bokila kende weinig succes bij Achilles. Hij kwam tot slechts drie optredens (waarvan twee invalbeurten). Ook zijn nieuwe club is nog onbekend.

Gesprekken

Technisch manager Frans Derks laat weten met Van Steen, Joey Dekkers en Edge in gesprek te zijn over een nieuw contract. De Nieuw-Zeelander is daarmee de enige winterse versterking die mogelijk blijft. Eerder gaven Antoine Gounet en Doriano Kortstam al aan te vertrekken. Nassim Amaarouk is gehuurd van NEC.

Tot nu is bekend dat 17 spelers vertrekken bij Achilles. Daar komt Thijs Hendriks waarschijnlijk nog bij, maar de club moet nog in gesprek met de aanvaller om zijn contract te ontbinden. Vijf spelers hebben een doorlopend contract.

Overzicht transfers Achilles’29
Doorlopend contract: Omid Popalzay, Niek Versteegen, Boy van de Beek, Imran Oulad Omar en Mart Raterink.

Vertrekkende spelers: Mischa Boelens, Robbert te Loeke, Antoine Gounet, Kürsad Sürmeli, Doriano Kortstam, Kenny Elders, Antonio Stankov, Emir Smajic, Wim Bokila (allen onbekend), Beijer (Spakenburg), Freek Thoone (AWC), Migiel Zeller (TEC, nu verhuurd), Brian Boogers (UNA, nu verhuurd), Coen Gortemaker, Rick Hemmink (beiden HHC), Nassim Amaarouk (gehuurd van NEC) en Eef van Riel (De Treffers).

In gesprek over verlenging: Jesse Edge, Joey Dekkers en Jop van Steen.

Toekomst onduidelijk:
Thijs Hendriks. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.