Volledig scherm
Frans Derks staat de komende weken voor de groep bij Achilles'29. © Flip Franssen

Frans Derks interim-trainer Achilles’29

GROESBEEK - Frans Derks is aangesteld als interim-trainer van Achilles’29. De technisch manager en assistent-coach neemt na het vertrek van Eric Meijers de komende tijd de honneurs waar.

Achilles heeft van de KNVB vijf weken dispensatie gekregen voor Derks. Hij beschikt namelijk niet over de juiste papieren om een club in de tweede divisie te trainen. Derks zit zaterdag bij de uitwedstrijd tegen FC Lienden voor het eerst als eindverantwoordelijke op de bank.

Meijers maakte afgelopen donderdag bekend per direct te vertrekken bij Achilles. ,,Het is heel vervelend, maar het is op”, was de enige toelichting die de coach wilde geven.

Na het faillissement van de Groesbeekse club was er een onwerkbare situatie ontstaan. Spelers van het eerste team weigeren nog langer in actie te komen voor Achilles. Tegen FC Lienden staan er voornamelijk voetballers uit het beloftenteam op het veld.

Achilles kan in de competitie blijven, omdat de licentie voor de tweede divisie onder de vereniging valt. Alleen de bv, waarin de spelerscontracten waren onder gebracht, is failliet.

Lees meer over het faillissement in ons dossier Achilles'29.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.