Volledig scherm
François Gesthuizen krijgt een champagnedouche na de titel met Rood Wit. Foto: Theo Kock

Gesthuizen nieuwe trainer Achilles'29

GROESBEEK - François Gesthuizen is de nieuwe trainer van Achilles'29. De kersverse eerstedivisionist uit Groesbeek is donderdagmiddag tot overeenstemming gekomen met de 40-jarige oud-profvoetballer. Hij is de opvolger van Jan van Deinsen.

"Er hebben veel trainers gereageerd. Uiteindelijk bleven er voor ons twee kandidaten over", zegt voorzitter Harrie Derks. "François past bij onze ambities en heeft een prima achtergrond op voetbalgebied. We denken met hem een jonge, enthousiaste trainer te hebben gevonden."

De andere kandidaat was Arno Arts (44). De voormalig middenvelder wordt algemeen beschouwd als de beste voetballer die Achilles ooit heeft voortgebracht. Arts verhuisde als jeugdspeler naar NEC, waar hij doorbrak als prof. "Het was een heel moeilijke keuze. Beide kandidaten zaten heel dicht bij elkaar. Maar uiteindelijk moet je daarin een keuze maken. Wij denken dat Gesthuizen op dit moment het beste bij ons past", zegt Derks.

Gesthuizen komt over van hoofdklasser Blauw Geel'38 uit Veghel. Bovendien werkt de trainer uit Millingen aan de Rijn als jeugdtrainer bij het regionale opleidingscentrum van Willem II en RKC Waalwijk. In Brabant is hij trainer van de B1-jeugd.

De oud-middenvelder heeft veel ervaring in het betaalde voetbal. Eerst als speler, later als jeugdtrainer. Hij debuteerde als prof voor NAC en speelde ook voor Fortuna Sittard, Cambuur Leeuwarden en, toen nog, TOP Oss. Gesthuizen kwam tot 216 duels in het profvoetbal. Hij sloot zijn actieve carrière af bij JVC Cuijk, toen nog in de hoofdklasse.

De coach uit Millingen werkte als jeugdtrainer bij TOP Oss en jarenlang voor de voetbalacademie van NEC/FC Oss. Drie jaar geleden debuteerde hij als hoofdtrainer in het amateurvoetbal. In het seizoen 2010-2011 won hij met Rood Wit uit Groesbeek meteen de titel in de derde klasse D. Daarna verkaste hij naar Blauw Geel, waarmee Gesthuizen in zijn eerste jaar als tweede eindigde achter kampioen Gemert. Afgelopen seizoen finishte de Veghelse club als vijfde in de hoofdklasse B, na een geweldige inhaalrace aan het einde van het seizoen.

Zijn voorganger Van Deinsen gaf onlangs te kennen bij Achilles niet verder te willen als hoofdtrainer. De Wamelnaar is nog in gesprek met de club over een eventuele andere rol bij de neo-eerstedivisionist.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.