Volledig scherm
Nick Hengelman © Do Visser/DG

Gesthuizen wisselt De Haan voor Hengelman

GROESBEEK - Nick Hengelman krijgt weer een kans in het doel van Achilles’29. Trainer François Gesthuizen passeert Christian de Haan voor de wedstrijd tegen De Graafschap (zaterdag 18.45 uur). Hengelman verloor eerder dit seizoen zijn basisplaats na enkele opzichtige blunders.

Volgens Gesthuizen is de keuze voor de Tukker ‘beter voor het team’. De Haan heeft een aantal slechte wedstrijden achter de rug en maakt de laatste tijd een onzekere indruk. “Chris heeft een mindere periode. Vooral in zijn uitstraling zie je dat hij ermee worstelt. Terwijl Nick zich de laatste tijd juist manifesteert. Hij is heel gedreven op de training, laat zien voor zijn kans te willen gaan. Zoals ik eerder in het seizoen vond dat Chris een kans verdiende, zo denk ik dat het nu het beste voor het team is om Nick weer in het doel te zetten”, legt de coach uit.

Niet onomsteden
​Hengelman kwam dit seizoen nieuw bij Achilles als opvolger van Barry Ditewig, die naar Spakenburg was vertrokken. Hengelman, ex-goalie van onder meer AGOVV, verloor na vier wedstrijden zijn basisplaats. In alle vier de duels maakte hij een grote fout. De Haan was vervolgens twaalf duels op rij de eerste keus, maar was nooit onomstreden.

Terugkeer Sanders
Behalve de keeperskeuze staat Gesthuizen voor nog een lastige kwestie. De trainer moet beslissen of Tim Sanders zaterdagavond tegen De Graafschap kan starten. De verdediger is terug na een paar weken blessureleed, maar trainde alleen deze week mee. Normaal gesproken zou hij zeker nog niet starten, maar door de personele problemen kan Gesthuizen de centrale verdediger goed gebruiken. Mocht Sanders beginnen dan zal Gesthuizen het nodige gaan schuiven. De coach probeerde op de training donderdag een flink aantal varianten uit.

Daan Paau, Tim Konings, Twan Smits en Nicky van de Groes zijn er zeker niet bij. Smits heeft een terugslag gekregen van zijn hamstringblessure. Van de Groes kampt sinds vorige week met een knieblessure.

Vermoedelijke opstelling Achilles: Hengelman; Verhoeven, Rijnbeek, Sanders, Zeller; Van Straaten, Edwards, Hendriks, Raja Boean; Thoone, Van Bochoven.

Volledig scherm
Christian de Haan is tegen Volendam kansloos op de vrije trap van Nick Coster (niet zichtbaar). © Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.