Volledig scherm
Nassim Amaarouk (links) in actie voor Achilles'29. © Proshots

Jong Achilles’29 gestraft met punt aftrek

GROESBEEK – Jong Achilles’29 heeft een punt in mindering gekregen van de KNVB, omdat er te veel dispensatiespelers meededen in het uitduel met Quick’20 (5-1). Daardoor zakt het beloftenteam van de Groesbeekse club onder de nacompetitiestreep van de zondagse derde divisie.

Wim Bokila, Rick Hemmink en Nassim Amaarouk golden bij Quick als dispensatiespelers en dat is er één meer dan is toegestaan. Bokila en Hemmink zijn ouder dan 23, Amaarouk speelde de week ervoor in de thuiswedstrijd tegen Almere City (3-3) in de basis bij het eerste team van Achilles en werd daardoor ook aangemerkt als dispensatiespeler.

Fout

,,Het was in de week dat het eerste team niet speelde vanwege interlands”, vertelt trainer Dennis Krijgsman. ,,Wij gingen ervan uit dat iedereen daarom vrij was om te spelen, ook Nassim. Dat blijkt niet zo te zijn. Je moet dan dus blijkbaar kijken naar de laatste wedstrijd van het eerste team. Een fout van ons, we hebben daar niet bij stilgestaan.”

Door de straf van de KNVB zakt Achilles van de 14de naar de 16de plek. Die plaats betekent aan het einde van het seizoen nacompetitie.