Volledig scherm
Spelers van Achilles'29, met op de voorgrond Kürsad Sürmeli, treuren na weer een nederlaag. © Martijn Buskermolen

KNVB handhaaft boete Achilles’29, club mogelijk naar rechter

GROESBEEK - De beroepscommissie van de KNVB handhaaft de boete van 72.000 euro voor Achilles’29. Dat heeft het rechtsorgaan van de voetbalbond donderdagavond besloten. De vraag of de Groesbeekse club volgens de reglementen meedoet aan de eerste divisie is niet beantwoord. Achilles overweegt nu naar de rechter te gaan.

Het bestuur van Achilles zei een aantal weken geleden tegenover De Gelderlander dat de club afgelopen zomer ten onrechte en om onduidelijke redenen geen proflicentie kreeg. De clubleiding zou onder druk zijn gezet door Bert van Oostveen, destijds directeur betaald voetbal, om onder speciale voorwaarden mee te doen in de eerste divisie. Die procedure was niet zuiver volgens het bestuur van Achilles.

Voorwaarden

De clubleiding bracht de gang van zaken van afgelopen zomer ter sprake tijdens de beroepszaak tegen de boete, maar de beroepscommissie doet in het vonnis geen uitspraak over de procedure van afgelopen zomer. Het rechtsorgaan van de voetbalbond stelt wel dat de licentiecommissie bevoegd is om Achilles een boete te geven, gezien de voorwaarden waaronder de club meedoet aan de eerste divisie.

Incompleet

De hekkensluiter van de eerste divisie kreeg een straf van 72.000 euro, omdat de financiële stukken over de eerste seizoenshelft van 2015/ 2016 incompleet waren. Het bestuur van Achilles beraadt zich momenteel op juridische vervolgstappen. De enige mogelijkheid is daarbij een gang naar de rechtbank.

Achilles speelt sinds het seizoen 2013-2014 in de eerste divisie, de eerste drie jaar bij wijze van proef. Dit seizoen geldt er voor het eerst een degradatieregeling in de tweede profcompetitie van Nederland.