Volledig scherm
Achilles'29 ging hard onderuit en verloor haar landstitel. Foto Do Visser

Landstitel Katwijk na ontmanteling Achilles'29

GROESBEEK - Achilles'29 is de landstitel kwijt. De Groesbeekse topklasser acteerde zaterdag uitermate zwak in de return tegen Katwijk. De Zuid-Hollanders profiteerden optimaal van defensieve flaters en kwamen in verdedigend opzicht nauwelijks in de problemen: 0-3.

Achilles startte goed met een schot voorlangs van Daan Paau, maar Katwijk was vervolgens gevaarlijk in de counter. Dat leverde binnen een kwartier ook de openingstreffer op. Jeffrey Jongeneelen ontsnapte bij Tim Verhoeven. Tim Sanders greep daarna niet goed in, waarna Jerginhio Sahadewsing vrije doortocht kreeg: 0-1.

Achilles was daarmee van slag en Katwijk zette een prima defensieve organisatie neer. Bij een volgende counter kwam de Groesbeekse formatie vervolgens na 25 minuten goed weg. Laurens Rijnbeek maakte bij een voorzet Donny van Oijen hands. Meer dan een hoekschop kreeg de zaterdagtopklasser er niet voor.

Toch liet de 0-2 niet lang op zich wachten. Een vreselijk fout van Freek Thoone leidde na 28 minuten tot een uitval voor Joost Leonard, die zijn schot nog zag gekeerd door doelman Barry Ditewig. Maar in
tweede instantie stond Jongeneelen, de beste man op het veld, klaar voor de executie.

Diezelfde Jongeneelen besliste het kampioensduel ook. Na ruim een half uur lanceerde hij Van Oijen, die voor de 0-3 zorgde. Zijn bewaker Verhoeven was weer nergens te bekennen.

Achilles-trainer Jan van Deinsen wisselde daarmee voor rust al. Hij bracht Frank Hol. Verdediger Djimmie van Putten werd geslachtofferd. Achilles gong achterin met drie verdedigers verder.

Na rust zakte het spelpeil in Groesbeek. Achilles viel wanhopig aan, Katwijk beperkte zich tot tegenhouden. De zege voor de zaterdagclub kwam daarbij nooit in gevaar. Daarbij blonk doelman Atam Koroglu uit met enkele stijlvolle reddingen.

Katwijk veroverde met de 3-0 zege voor de vierde keer de landstitel bij de amateurs.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.