Volledig scherm
Achilles-trainer Eric Meijers tijdens het duel met NAC. © ProShots

Meijers twijfelt tussen Boogers en Hendriks

GROESBEEK - Eric Meijers laat nog in het midden wie er vrijdagavond samen met Freek Thoone in de belangrijke wedstrijd tegen Helmond Sport in de spits start. De trainer van Achilles probeerde op de laatste training voor het duel twee varianten uit: eerst zette hij Brian Boogers in de punt, daarna Thijs Hendriks.

Het lijkt logisch dat Hendriks terugkeert in de basisopstelling van Achilles. De 31-jarige Maldense aanvaller voegt een hoop routine toe aan het elftal, dat met twee nederlagen op rij (Fortuna Sittard en NAC, beide 2-1) een slechte start beleeft. Ook voor de keuze van Boogers valt wel iets te zeggen. De oud-speler van UNA zou de ruimte achter de Helmondse defensie met zijn snelheid beter kunnen bespelen dan Hendriks.

Meijers sprak tijdens de laatste training meermaals met stemverheffing. De Nijmegenaar eiste meer concentratie van zijn basisteam. De reserves, met proefspelers Youri Loen en Juanito Sequeira, waren de bovenliggende partij. "Dat is niet erg. Het is juist dat de basis onder druk stond. We moeten meer initiatief nemen, ook tijdens wedstrijden."