Volledig scherm
Freek Thoone juicht op het sportpark van Achilles'29. Archieffoto: Bert Beelen

Moeizame 1e oefenzege Achilles'29

MILLINGEN - Achilles'29 is de oefencampagne met een moeizame zege begonnen. De Groesbeekse eerstedivisionist won zaterdag bij streekgenoot SC Millingen, een derdeklasser: 0-4.

De Groesbeekse club is afgelopen dinsdag begonnen met de voorbereiding en het duel in Millingen was de eerste oefenpot. De wedstrijd stond ook in het teken van de heropening van sportpark De Hove. SC Millingen opende dit weekeinde de vernieuwde accommodatie, met een gloednieuwe kantine, kleedruimtes en tribune.

De 1e helft was matig. Achilles voetbalde in een veel laag tempo om Millingen serieus in verlegenheid te brengen. In de openingsfase waren alleen Rutger Worm en Freek Thoone met afstandsschoten een keer dreigend.

De 1e uitgespeelde kans, pas na 29 minuten, was meteen raak. Worm opende de score uit een pass van Levi Raja Boean. Even later werd uit een hoekschop een kopbal van Stefan Maletic van de lijn gehaald. Meer kansen kreeg Achilles niet, terwijl juist Millingen - kersvers derdeklasser - nog wel een keer dicht bij een treffer was via Maarten Smits.

Trainer Francois Gesthuizen stuurde de tweede helft zeven nieuwe spelers het veld in. Achilles speelde wel verder naar voren, maar het tempo bleef laag. Toch kreeg de ploeg wel iets meer kansen.

Ruben de Bruin zorgde na 60 minuten voor 0-2. Hij hoefde de bal alleen maar binnen te lopen na voorbereidend werk van Thoone, die er zelf na 77 minuten 0-3 van maakte.

In de slotfase kregen de junioren Jop Derks, Sam Derks, Tim Visser en Serge Simons ook nog speeltijd bij Achilles, terwijl ook Millingen volop doorwisselde. In de laatste minuut pikte ook nieuwkomer Spiros Lomis een treffer mee: 0-4.

Achilles oefent volgende week tegen plaatsgenoot Rood Wit. Daarna staan er nog duels met FC Dordrecht, JVC Cuijk, Rohda Raalte en Theole op het programma.

SC Millingen - Achilles'29 0-4
29. Worm 0-1, 60. De Bruin 0-2, 77. Thoone 0-3, 90. Lomis 0-4.
Achilles eerste helft: Ter Wielen; Verhoeven, Maletic, Zeller, Van der Groes; Sürmeli, Smits, Raja Boean, Jamal; Thoone, Worm.
Achilles tweede helft: Verwoert; Verhoeven (75. Jop Derks), Dingil, Zeller (65. Smits, 81. Vissers), Konings; Raja Boean (75. Sam Derks), Edwards, De Bruin, Van Steen; Lomis, Thoone (81. Simons).

Volledig scherm
Rutger Worm zet een speler van SC Millingen van zich af. © Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.