Volledig scherm
Direct na de wedstrijd zijn meerdere agenten het veld opgegaan om supporters van beide clubs rustig te houden. © Roland Heitink / Persbureau Heitink

Overleg na ongeregeldheden rond Achilles'29 - FC Oss

OSS/ GROESBEEK - FC Oss, de politie en de gemeente voeren woensdagmiddag overleg over de ongeregeldheden die zijn ontstaan bij het supportersvak van FC Oss tijdens de uitwedstrijd tegen Achilles’29 in Groesbeek. Daarbij werd tenminste één agent mishandeld, zegt een woordvoerder van de politie.

Bij de kaartcontrole ontstond geduw en getrek tussen stewards, de politie en aanhang van FC Oss. In een verklaring schrijft de club dat een aantal bezoekers uit Oss ‘zich slecht hebben gedragen’. FC Oss zegt zich verder te ‘distantiëren van een aantal mensen in het uitvak’.

Spreekkoren
De politie besloot vrijdagavond de Mobiele Eenheid (ME) in te schakelen vanwege de incidenten voorafgaand aan de wedstrijd. Bovendien uitte de aanhang spreekkoren naar trainer Francois Gesthuizen. De ME en politie hebben de supporters van FC Oss onder begeleiding naar Oss gebracht.

Zo lang het onderzoek loopt, wil de politie niks zeggen over de incidenten van vrijdagavond. Ook de club wil wachten tot het de camerabeelden heeft gezien, voordat het maatregelen neemt.

Uitslag
FC Oss stond een groot deel van de wedstrijd met 1-0 achter, maar won de wedstrijd door in de laatste twintig minuten de stand om te buigen naar een 1-2 overwinning.