Volledig scherm
Keeper Antoine Gounet (Achilles'29) © David van Haren

Soap Gounet klaar: keeper mag spelen voor Achilles’29

GROESBEEK – De KNVB heeft de transfer van doelman Antoine Gounet naar Achilles’29 alsnog goedgekeurd. Daardoor kan de Fransman, die al sinds 31 januari onder contract staat bij de Groesbeekse club, bij de laatste tien wedstrijden van de eerstedivisionist nog in actie komen.

Gounet schakelde vorige week spelersvakbond VVCS in en stuurde allerlei documenten naar de KNVB om te bewijzen dat hij een werkloze profkeeper is. Woensdag keurde de voetbalbond de overschrijving alsnog goed. Daardoor is Gounet speelgerechtigd voor de uitwedstrijd van aanstaande vrijdag tegen Jong FC Utrecht, maar hij begint zeer waarschijnlijk op de reservebank.

Dispensatie

Met het besluit komt er een einde aan een lange soap. Gounet speelde vorig seizoen een aantal maanden voor amateurclub Magreb’90 uit Utrecht en moest daarom dispensatie krijgen voor een winterse overgang. Die kreeg hij in eerste instantie niet, omdat Achilles een ‘nieuwe werksituatie’ had gecreëerd door hem een contract aan te bieden. Dat mag geen reden zijn voor een tussentijdse overschrijving.

Regels

,,Die regels zijn bedoeld om te voorkomen dat spelers een contract tekenen bij een sponsor van de club en zo de werksituatie van iemand eigenlijk alleen op papier wordt veranderd’’, legde bestuurslid Elrie Bakker-Derks van Achilles al eens eerder uit. ,,De KNVB zegt dat wij een baantje creëren door hem een contract te geven, maar hij is keeper van beroep. Als we hadden gezegd dat hij bij het hotel om de hoek was gaan werken, was er geen probleem geweest.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.