Volledig scherm
Kürsad Sürmeli na de wedstrijd tegen Almere City. © Pro Shots

Uittocht bij Achilles’29 na degradatie

GROESBEEK - Achilles’29 loopt leeg na de degradatie uit de eerste divisie. Ook Barry Beijer heeft zijn vertrek na het einde van het profavontuur aangekondigd. Hij is de dertiende speler die komende zomer sportpark De Heikant achter zich laat.

Bovendien zijn er nog zeven selectiespelers die nog niet weten of hun toekomst bij de Groesbeek voetbalclub ligt. Tot dusver heeft Achilles slechts zes man onder contract staan voor volgend seizoen. Aan technisch manager Frans Derks de zware taak om een compleet nieuwe selectie op poten te zetten voor de tweede divisie.

,,Ik heb geen behoefte om in te gaan op namen van spelers”, meldt Derks. ,,Ik ga nog met menigeen nog in gesprek. Bovendien zitten we nu pas een paar dagen na het echec. De komende weken zal het een en ander duidelijk worden.”

Quote

Er zijn altijd wel jongens die bij Achilles willen spelen.

Frans Derks

Derks weet zeker dat Achilles volgend seizoen over een sterke selectie beschikt. ,,We hebben een goede naam opgebouwd. Zijn een club die tot verbeelding spreekt. De tweede divisie is bovendien een interessant niveau voor spelers. Er zijn altijd wel jongens die bij Achilles willen spelen."

Weg: Barry Beijer, Mischa Boelens, Robbert te Loeke, Antoine Gounet, Kürsad Sürmeli, Doriano Kortstam (allen onbekend), Freek Thoone (AWC), Migiel Zeller (TEC, nu verhuurd), Brian Boogers (UNA, nu verhuurd), Coen Gortemaker, Rick Hemmink (beiden HHC), Nassim Amaarouk (gehuurd van NEC) en Eef van Riel (De Treffers).

Onbekend: Emir Smajic, Antonio Stankov, Jop van Steen, Joey Dekkers, Thijs Hendriks, Wim Bokila en Jesse Edge.

Doorlopend contract: Omid Popalzay, Niek Versteegen, Kenny Elders, Boy van de Beek, Imran Oulad Omar en Mart Raterink.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.