Volledig scherm
Pim Boonstra van Brakkenstein (rechts) duelleert met Achilles-middenvelder Eef van Riel, tijdens een oefenduel. © Theo Peeters

Vele nieuwe gezichten bij Achilles’29

GROESBEEK - Het was even zoeken naar bekende namen bij Achilles’29. De eerstedivisionist uit Groesbeek speelde zaterdagochtend het eerste oefenduel van de voorbereiding tegen Brakkenstein met slechts drie spelers (doelman Leon ter Wielen, verdediger Migiel Zeller en middenvelder Kursad Sürmeli) in de basis die vorig seizoen ook op het veld stonden.

Mede door blessures bij Freek Thoone, Thijs Hendriks, Nicky van der Groes, Mehmet Dingel, Daan Paau, Daniël van Straaten en de afwezigheid van Jop van Steen, moesten de supporters op De Heikant vaak gissen wie er nu weer aan de bal kwam. Ook al omdat de oude wedstrijdshirts uit de kast gehaald waren waardoor Hielke Penterman (gekomen van HHC Hardenberg) met nummer 17 de naam van Thoone achter op de rug droeg en Brian Boogers (gekomen van UNA) in het shirt van Thijs Hendriks speelde.

Drie perioden
De wedstrijd werd niet alleen om 10.00 uur ’s morgens gespeeld, maar was ook in drie perioden van dertig minuten verdeeld. Toen beide teams voor de eerste keer de kleedkamers opzochten, leidde Achilles’29 met 3-0 door doelpunten van Sem Witteveen (gekomen van Jong FC Utrecht), Kursad Sürmeli en Eef van Riel. De van De Treffers overgekomen middenvelder krulde een vrije trap keurig binnen.

In de tweede periode gaf de ploeg van coach Koen Renswoude niet alleen veel beter partij, maar strafte Thijs Boonstra ook nog weifelend uitkomen van doelman Simon van Beers knap af.

In de laatste dertig minuten zorgde de Duitser Robin Deckers voor de 4-1 en sloot Omid Popalzay (gekomen van de A1 van NEC) de ochtend af met een nog mooiere vrije trap dan die van Van Riel: 5-1.

Opstelling eerste periode: Ter Wielen; Van Roon, Beijer, Zeller, Elders; Van Riel, Sürmeli, Penterman, Dekkers; Boogers, Witteveen.

Tweede periode: Van Beers; Van Roon, Kazlaukas, Zeller, Dekkers; Popalzay, Van Riel, Van de Beek, Raja Boean; Boogers, Dekkers.

Derde periode: Joosten; Kazloukas, Beijer, Sürmeli, Elders; Boelens, Raja Boean, Penterman, Van de Beek; Deckers, Witteveen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.