Volledig scherm
Joy Schellekens (links) van Achilles in een eerdere wedstrijd. © Pro Shots

Vrouwen Achilles’29 onderuit in Alkmaar bij seizoensouverture

ALKMAAR - De vrouwenploeg van Achilles’29 ging vrijdag in de eerste wedstrijd van de eredivisie onderuit bij Alkmaar: 3-1. De Groesbeekse club kwam in Noord-Holland een aantal bekende speelsters tegen.

Bij Alkmaar startten voormalig Achilles-speelsters Nena Hopmans, Beau Rijks en Yvette Derks in de basis. Jamie Altelaar bracht de Alkmaarsen na 25 minuten spelen op voorsprong. Nog voor rust maakte Sophie Cobussen de gelijkmaker voor Achilles: 1-1.

Na de pauze scoorde Anna Knol binnen vijf minuten de 2-1 in het regenachtige Alkmaar. Het duel lag enkele tijd stil vanwege onweer. Simone Kets beslisde de wedstrijd vlak voor tijd.

Achilles speelt voor het derde jaar op het hoogste niveau van Nederland. De ploeg van coach Marck Cieraad had te maken met een drukke transferzomer. De basisopstelling telde vijf nieuwe speelsters.

Bij Alkmaar viel de Wijchense aanvaller Mireille Eilander 25 minuten voor tijd in. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.