Volledig scherm
© Ed van Alem

Vrouwen Achilles'29 onderuit in eerste thuiswedstrijd

GROESBEEK - In de eredivisie heeft Achilles'29 thuis verloren van Telstar. De vrouwenploeg ging na de uitoverwinning van vorige week tegen PEC (0-2) onderuit met 0-1 tegen de gasten uit Velsen-Zuid.

De Noord-Hollanders scoorden vlak voor rust via aanvaller Suzanne Admiraal. De eerste helft was open, zowel de Groesbeekse thuisploeg als de gasten uit Velsen-Zuid kregen kansen. Achilles-speler Yvette Derks schoot na 8 minuten de bal uit een vrije trap op de paal uit een moeilijke hoek, terwijl tien minuten later Michelle van der Laan een inzet van Telstar via Katja Snoeijs van de lijn haalde.

Snoeijs stond aan de basis van de 0-1, die na een sterke fase van Achilles volgde. De spits legde de bal af op Admiraal die rustig binnenschoot.

Slotoffensief
Na rust mocht Achilles steeds meer het spel maken. Annet Van Hout en Kika van Es kregen mogelijkheden, maar beide spelers konden de bal net niet goed controleren om hard uit te halen. Daarna begon de thuisploeg aan een slotoffensief, maar verder dan een buitenspelgoal van Van der Laan kwam Achilles niet. Voor Telstar schoot Alex Baarda vlak voor tijd nog op de lat.

Achilles'29: Verhoeven; Ter Maat (74. Rijks), Mutsaers, Van der Laan, Van Es, Schellekens; Hopmans, Derks, Bross; Theunissen (51. Kersten), Van Hout (72. Eijkmans).