Volledig scherm
De vrouwen van Ajax bleken te sterk voor Achilles'29. © Ed van Alem

Vrouwen Achilles onderuit tegen Ajax door 2 doelpunten Van den Bighelaar

GROESBEEK - De vrouwenploeg van Achilles'29 heeft in de eredivisie thuis verloren van Ajax: 0-2. Marjolein van den Bighelaar schoot twee keer raak voor de Amsterdammers. Het eerste doelpunt van Ajax viel al na een kwartier spelen.

Na een lange bal leek Van den Bighelaar buitenspel te staan, maar ze mocht toch door en rondde oog in oog met Achilles-doelvrouw Renate Verhoeven koelbloedig af.

Feller
Daarna ging Achilles feller spelen. Dat leverde de thuisploeg twee goede mogelijkheden op. Via een indirecte vrije trap na een terugspeelbal op Ajax-keeper Elixabete Nieto kon Melanie Bross van dichtbij net niet raak schieten voor Achilles en Annet van Hout kon later eveneens net niet vol uithalen.

Kansen
In de tweede helft werd Ajax sterker en werd de thuisploeg meer achteruit gedrukt. Toch creëerde Ajax geen grote kansen, totdat Van den Beghelaar de bal op de 16-meter in de voeten nadat Michelle van der Laan van Achilles probeerde te blokken: 0-2. Vlak daarna werkte diezelfde Van der Laan de bal na een corner op de lat, maar daar bleef het bij voor de Groesbeekse ploeg.

Achilles'29: Verhoeven; Ter Maat, Mutsaers, Van der Laan, Van Es, Schellekens; Hopmans (51. Eijkmans) Derks, Bross; Theunissen, Van Hout (66. Kersten).

Volledig scherm
© Ed van Alem
Volledig scherm
De vrouwen van Ajax bleken te sterk voor Achilles'29. © Ed van Alem