Een nagenoeg lege redactievloer in Nijmegen. Ook op de redactie van de Gelderlander wordt veelal thuis gewerkt.
Volledig scherm
Een nagenoeg lege redactievloer in Nijmegen. Ook op de redactie van de Gelderlander wordt veelal thuis gewerkt. © Paul Rapp

Een lege redactie, maar we blijven u het nieuws brengen

Achter de SchermenEr is ongekend veel nieuws, maar de redactie is uitgestorven. Het coronavirus heeft het hele land in de greep, dus ook de Gelderlander.

Gelukkig lukt het ook om met collega’s die thuiswerken de vinger aan de pols te houden. Alle vragen die opborrelen proberen we te beantwoorden. Van alle relevante ontwikkelingen doen we verslag. Via een liveblog houden we u van minuut tot minuut op de hoogte: streep door Paaspop en paasvuren; verkoop paracetamol aan banden gelegd; kinderen voorlopig niet gevaccineerd.

De impact van het virus is ongekend. Weliswaar is nog geen sprake van een vrijwel complete lockdown zoals in Italië, Spanje en Frankrijk, maar het openbare leven valt ook hier vrijwel stil. Scholen, cafés, restaurants, theaters, sportclubs - allemaal gesloten. En half Nederland keek naar de al tot historisch gebombardeerde televisietoespraak van premier Mark Rutte.

Wat moeten we van die toespraak vinden? Welke vragen roept de toespraak van Rutte op? We kunnen het niet aan de overbuurman vragen, want er is geen overbuurman op de nagenoeg lege redactievloer. Overleg doen we via digitale kanalen: telefonisch, mail, whatsapp, hangouts. Het is wat lastiger, maar het lukt. 

We hebben geen idee hoe lang deze situatie gaat duren en weten niet wat u en ons nog te wachten staat, maar u kunt erop rekenen dat we alles doen wat binnen onze macht ligt om u op de best mogelijke manier te voorzien van nieuws en informatie over de coronacrisis.

En dat geldt natuurlijk ook voor al het overige nieuws in onze regio en de rest van de wereld. Het coronavirus drukt zijn stempel, maar er valt echt nog veel meer te melden. Zie onze krant, site en app!

Als abonnee heeft u op dg.nl toegang tot alle artikelen. Maak nu optimaal gebruik van uw abonnement .Klik hier om in te loggen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Lezers steunen krantenbezorgers: “Stroopwafels aan de deur als blijk van waardering”
    Achter de Schermen

    Lezers steunen krantenbe­zor­gers: “Stroopwa­fels aan de deur als blijk van waardering”

    In Nederland staan elke dag 6000 bezorgers bij het krieken van de dag op om de kranten van DPG Media te bezorgen bij de abonnees. Dat klepperen van de brievenbus is in het dagelijks leven voor veel mensen een vaste waarde en een belangrijk onderdeel van hun ochtendritueel. Opstaan, douchen, ontbijten, mét een verse krant. Zo zijn we dat gewend. Nu het coronavirus Nederland heeft lamgelegd, is de rol van de krantenbezorger nóg belangrijker geworden. De krant is voor veel abonnees een anker, een houvast. En alle zeilen worden bijgezet om die ‘huisvriend’ te blijven bezorgen.