Rook uit de schoorsteen van een huisje in het bos.
Volledig scherm
Rook uit de schoorsteen van een huisje in het bos. © ANP XTRA

Project Het Schone Oosten: een gedurfde stap met meerwaarde voor de lezers

Achter de SchermenPrecies een half jaar zijn ze onderweg; vier journalisten van Tubantia, De Gelderlander en De Stentor, die het project Het Schone Oosten invulling geven. Voor de duur van een jaar werken ze samen aan verhalen die er toe doen. Over de luchtkwaliteit in huiskamers, de overlast van houtstook, de aanpak van zwerfafval en alle andere onderwerpen die lezers zelf bij de redactie aandragen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. In deze tijd zien lezers het voordeel van de DG app: Snel op de hoogte zijn wat er speelt

    In deze tijd zien lezers het voordeel van de DG app: Snel op de hoogte zijn wat er speelt

    De krant wordt al jaren digitaal gemaakt, maar vaak nog op papier gelezen. Prima natuurlijk. Maar de Gelderlander op je smartphone, tablet of computer heeft zo zijn voordelen, betoogt managing editor Rennie Rijpma. De Friezin werkt al ruim een kwart eeuw in de journalistiek, noemt zichzelf een ‘nieuwsjunk’ en groeide op met de papieren krant. ,,Snel op de hoogte zijn van alles wat speelt, waar je ook bent.”