Eredivisie-speler Riechedly Bazoer (Vitesse) en eerste divisiespelers Edgar Barreto (NEC) en Ralf Seuntjens (De Graafschap).
Volledig scherm
Eredivisie-speler Riechedly Bazoer (Vitesse) en eerste divisiespelers Edgar Barreto (NEC) en Ralf Seuntjens (De Graafschap). © BSR Agency

Voetbal en De Gelderlander: Aftrappen! en #Afspelen!

Achter de SchermenDe eerste divisie is begonnen, de eredivisie komt eraan en het amateurvoetbal-seizoen barst bijna los in al haar glorie. Nou ja, glorie? Het zijn rare tijden, andere tijden, nieuwe tijden; maar een ding staat vast: we hebben het gemist en jullie vast ook.

 1. In deze tijd zien lezers het voordeel van de DG app: Snel op de hoogte zijn wat er speelt

  In deze tijd zien lezers het voordeel van de DG app: Snel op de hoogte zijn wat er speelt

  De krant wordt al jaren digitaal gemaakt, maar vaak nog op papier gelezen. Prima natuurlijk. Maar de Gelderlander op je smartphone, tablet of computer heeft zo zijn voordelen, betoogt managing editor Rennie Rijpma. De Friezin werkt al ruim een kwart eeuw in de journalistiek, noemt zichzelf een ‘nieuwsjunk’ en groeide op met de papieren krant. ,,Snel op de hoogte zijn van alles wat speelt, waar je ook bent.”
 2. Geharde narcocriminelen hebben lak aan de journalistiek

  Geharde narcocrimi­ne­len hebben lak aan de journalis­tiek

  Aanslagen op de gebouwen van Panorama en De Telegraaf, de moord op Peter R. De Vries, een broer van een een kroongetuige en zijn advocaat Derk Wiersum die worden doodgeschoten, journalisten die de zwaarste vorm van beveiliging nodig hebben. Tot tien jaar terug was dit ondenkbaar. Nu de georganiseerde misdaad steeds verder verhardt, moeten misdaadverslaggevers extra op hun hoede zijn. Ook die van het AD en de regionale kranten.