Bert Elschot (rechts).
Volledig scherm
Bert Elschot (rechts). © M Gosselink

2.200 reacties op petitie bibliotheek Zelhem

ZELHEM - De stichting Vrienden van de bibliotheek in Zelhem heeft naar eigen zeggen 2.200 steunbetuigingen gekregen voor hun strijd om de bibliotheek in het centrum van het dorp te behouden. 

Het pand van de bibliotheek, een voormalige boerderij, valt vermoedelijk deels ten prooi aan de sloophamer. Wooncorporatie ProWonen en de gemeente voeren concrete gesprekken over de realisatie van appartementen of woningen. De stichting is fel tegen deze plannen en is een petitie begonnen voor het behoud van de bieb én het pand. In de bieb zelf zijn 500 handtekeningen gezet, via internet 1700.

'Overweldigend'

Bert Elschot van de stichting Vrienden van de bibliotheek vindt het aantal 'overweldigend'. Binnenkort wordt de petitie aangeboden aan het college van burgemeester en wethouders van Bronckhorst. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek