Volledig scherm
Het comité dat donderdag de aftrap heeft gegeven in aanloop naar het feestjaar 2019, wanneer Terborg 600 jaar stadsrechten heeft. © DG

600 jaar stadsrechten vieren met Terborgse grandeur

TERBORG - Terborg is in 2019 al 600 jaar een stad. De inwoners zijn daar trots op en daarom moet dat gevierd worden. De eerste aanzet tot het feestjaar is donderdag gegeven door een groep van zeven prominente stadsbewoners.

Zij gingen in klederdracht en per koets naar het gemeentehuis in Gendringen, om daar de proclamatie voor te lezen aan burgemeester Otwin van Dijk van Oude IJsselstreek. ,,We gaan er een mooi en historisch feestjaar van maken’’, zei hij.

Aftrap

Hoe trots is Terborg als stad? ,,Wij staan op de achterste benen als iemand zegt dat we in een dorp wonen’’, weet Els Bakker. Zij is één van de zeven prominenten, die vanuit de Stichting Terborg Promotie donderdag het startsein gaven voor het feestjaar 2019. Want in dat jaar heeft Terborg op 23 april precies 600 jaar stadsrechten. Die dag is dan ook de aftrap van alle festiviteiten, die daarna het hele jaar duren.

,,Zo organiseren we in juni een verjaardagsontbijt voor alle inwoners, met een tafel vanaf de brug over de Oude IJssel tot aan De Roode Leeuw’’, verklapt Gerard van Balveren alvast één deel van het programma.

Grandeur

Is het niet wat vroeg nu al te beginnen met de aftrap voor feestjaar 2019, terwijl 2018 nog moet beginnen? Nee, zegt Balveren. ,,Die tijd heb je nodig als je er iets moois van wilt maken. Want dat is het streven, passend bij de grandeur van Terborg.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek