Volledig scherm
De afsluiting van 5 april 20.00 uur tot 8 april 5.00 uur. © Landesbetrieb Straßenbau NRW

A3 tussen Emmerik en Wesel eerste weekend van april grotendeels dicht

EMMERIK/ WESEL - In het eerste weekend van april is de Duitse snelweg A3 tussen Emmerik en Wesel voor het grootste deel afgesloten. Op drie verschillende plekken wordt er gewerkt aan de bruggen die over de snelweg lopen. In plaats van de weg op drie verschillende momenten af te sluiten, heeft Straßenbau NRW, het Duitse Rijkswaterstaat, besloten de afsluitingen in één weekend in te plannen.

Het eerste deel van de afsluiting ligt tussen de afslagen Emmerik en Emmerik-Oost. Hier worden bij een brug prefab onderdelen geplaatst. Verderop in Duitse richting, tussen Rees en Hamminkeln, wordt een brug gesloopt. Ook tussen Hamminkln en Wesel zal er een brug worden verwijderd. 

Omleiding

Verkeer dat vanuit Nederland op de A3 komt, wordt tussen Emmerik en Emmerik-Oost omgeleid. Na Emmerik-Oost kan er weer gebruik worden gemaakt van de snelweg tot aan de afrit Rees. 

Vervolgens leidt een omleiding naar Wesel, waar automobilisten hun route richting Oberhausen weer kunnen vervolgen op de snelweg. Al worden weggebruikers die vanuit Nederland voorbij Wesel moeten, geadviseerd de A57 (Goch-Keulen) te pakken. Bij deze route rij je weliswaar 20 kilometer om, maar de reistijd is vermoedelijk korter. 

De afsluiting van de A3 gaat in op vrijdag 5 april om 20.00 uur. Maandagochtend om 5.00 uur gaat de weg weer open. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek