Volledig scherm
Bart Hartelman (links) van het Comité 4 Mei Vorden en burgemeester Henk Aalderink van de gemeente Bronckhorst bij de ingang van de algemene begraafplaats in Vorden. foto Jan Houwers

Aalderink: afblazen herdenking nooit overwogen

VORDEN - Burgemeester Henk Aalderink van de gemeente Bronckhorst zegt nooit te hebben getwijfeld over de bekritiseerde dodenherdenking in Vorden. "Aan afblazen hebben we geen seconde gedacht."

Hij en Bart Hartelman van Comité 4 Mei Vorden waren anderhalve week geleden hoofdpersonen in een nationale rel over de vooraf meest omstreden dodenherdenking van Nederland.

Vooral vanuit de joodse gemeenschap was er veel kritiek op het voornemen van het comité om voor het eerst, 67 jaar na de bevrijding, ook de in Vorden begraven Duitse soldaten in de plaatselijke dodenherdenking te betrekken.

"Van begin af aan waren wij ervan overtuigd dat wij een goede zaak dienden", zegt Aalderink.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek