Volledig scherm
Henk Aalderink heeft een permanente vlaggenparade op zijn bureau met alle vlaggen van de Europese Unie-landen. foto Theo Kock

'Aalderink weigert dialoog dodenherdenking'

VORDEN/AMSTERDAM - De kleine Joodse organisatie Federatief Joods Nederland (FJN) is teleurgesteld in de opstelling van burgemeester Henk Aalderink van de gemeente Bronckhorst. Aalderink wordt door de club die het kort geding tegen de gemeente over de omstreden dodenherdenking in Vorden aanspande verweten dat hij de rechtsgang verkiest boven de dialoog.

"Hij heeft de kans laten lopen om met diverse betrokken partijen in debat te gaan over de toekomst van 4 mei", zegt woordvoerder Victor Loonstein, zoon van voorzitter en advocaat Herman Loonstein van FJN.

"Het is jammer om te constateren dat er geen ruimte is voor de dialoog. Verzoeken van onze kant hiertoe zijn telkens door de gemeente terzijde geschoven. Camera's en journalisten staat de burgemeester steevast te woord, maar een direct debat slaat hij af. Dat is treurig."

Henk Aalderink zegt het verzoek tot het debat te hebben afgeslagen omdat hij zich niet geroepen voelt zijn persoonlijke standpunt toe te lichten.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek