Volledig scherm
Suzanne Ruesink met een pasgeboren kalfje. © Jan Ruland van den Brink

Aaltens kalfje van 5.200 euro komt op televisie bij Yvon Jaspers

AALTEN - Het kalfje dat de Aaltense boerin Suzanne Ruesink vorig jaar aan televisiepresentatrice Yvon Jaspers gaf en waarvoor ze nu een naheffing heeft gekregen van 5.200 euro, komt op tv. Jaspers gaat de kwestie uitdiepen in een vierdelig programma dat over enkele maanden bij KRO-NCRV op de buis komt.

Volgens een woordvoerder van de omroep wil Jaspers om die reden nu nog geen commentaar geven over de kwestie.

Jaspers was vorig jaar juni in Aalten bij de jaarlijkse Farm & Countryfair waar ze van Ruesink het kalfje kreeg. Als gevolg van voor Ruesink onduidelijke regels in het fosfaatreductieplan waar boeren sinds 2017 mee te maken hebben, kreeg ze een rekening van 5.200 euro van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO). Die gaat over de fosfaatreductie. Het kalfje was namelijk door Jaspers bij een andere boer ondergebracht, waardoor Ruesinks fosfaatboekhouding niet meer klopte.

,,Jaspers gaat in een vierdelige serie laten zien wat er allemaal bij het boerenleven komt kijken’’, vertelt de woordvoerder van de omroep. ,,Dus dit kalfje en de boete komt daar in voor."

Volledig scherm
Yvon Jaspers. © ANP Kippa

Ruesink gaat de naheffing aanvechten via de bestuursrechter.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek