Bij ruim de helft van de gezinnen die een melding van huiselijk geweld hebben gemaakt bij Veilig Thuis is de thuissituatie na anderhalf jaar nog alles behalve veilig. Dit blijkt uit onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij ruim de helft van de gezinnen die een melding van huiselijk geweld hebben gemaakt bij Veilig Thuis is de thuissituatie na anderhalf jaar nog alles behalve veilig. Dit blijkt uit onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut. © videostill

Aantal acute meldingen Veilig Thuis neemt in coronatijd explosief toe in de Achterhoek; ‘Buren en docenten moeten vaker aan de bel trekken’

NIJMEGEN/APELDOORN -  Veilig Thuis Noord- en Oost-Gelderland ziet het aantal acute meldingen, waarbij mensen of gezinnen niet veilig zijn, tijdens de laatste lockdown explosief toenemen. 

1 reactie

 • Mies Gooyer

  5 dagen geleden
  Mensen zitten te veel bij elkaar wat ze niet gewoon zijn. Ik erger mij ook mateloos aan mijn buren, ze wanen zich in een vrijstaande woning en ik moet thuiswerken. Geen enkel dagdeel is er rust, dat breekt op. Nu hebben zij geluk dat ik niet agressief ben ;-)
 1. Ik ga nogal tekeer op het toetsenbord, mijn vriendin en haar zoon hebben daar onderonsjes over
  PREMIUM
  stadse fratsen

  Ik ga nogal tekeer op het toetsen­bord, mijn vriendin en haar zoon hebben daar onderons­jes over

  Wat er allemaal precies gebeurt in de kamer naast mij durf ik niet te zeggen. Er gaan uren voorbij zonder dat ik iets hoor. Nog geen zucht. Dan ineens, aan het eind van een middag wordt er soms een keel geschraapt of een stoel verschoven. Vaak treedt direct daarna de rust weer in. Toch schijnt het niet zelden voor te komen dat er aanzienlijke bedragen worden verdiend.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Tinie (101) krijgt eerste coronaprik in verpleeghuis in Bennekom
  Play

  Tinie (101) krijgt eerste coronaprik in verpleeg­huis in Bennekom

 2. Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'
  Play

  Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'

Achterhoek