De politie treft steeds vaker messen aan bij jongeren. Om dit een halt toe te roepen, is de overheid een landelijke campagne begonnen om het bezit van dit soort steekwapens tegen te gaan.
Volledig scherm
De politie treft steeds vaker messen aan bij jongeren. Om dit een halt toe te roepen, is de overheid een landelijke campagne begonnen om het bezit van dit soort steekwapens tegen te gaan. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Achterhoek en omgeving Arnhem doen niet mee aan inleveringsactie messen: ‘Weloverwogen keuze geweest’

updateDOETINCHEM/ ARNHEM - In een poging het bezit van messen onder jongeren terug te dringen, is de overheid een landelijke campagne gestart om steekwapens van straat te krijgen. Verdeeld over Nederland zijn tal van locaties aangewezen waar messen ingeleverd kunnen worden. Behalve in de Achterhoek en de regio Arnhem.

3 reacties

 • Gerrit Louter

  1 jaar geleden
  Denken ze nu echt dat ze met z,on actie de steekwapens van de straat halen...? alleen de braafste jongetjes van de klas zijn misschien hiertoe bereid....maar het merendeel is niet zo braaf , daar worden we vrijwel iedere week wel een keer duidelijk mee geconfronteerd in de media...dus die gaan vast hun mes niet inleveren omdat het vriendelijk word gevraagd....
 • Desirea Ter Stegen

  1 jaar geleden
  Wat ook veranderen moet is de straf voor minderjarigen.Minderjarig wettelijk maar als je bv met twee jongens bij een pinautomaat een man van bijna 65 doodsteek heb je mijn inziens een volwassen daad gepleegd en die dient niet afgedaan te worden met nog een jaar jeugddetentie totdat ze 18 zijn dat gaat er niet meer in.Kijk naar de steekincidenten van de laatste paar jaar veel heel veel minderjarigen,wettelijk althans, maar die al lang volwassen zijn qua gedrag.
 • Frankie Nmgn

  1 jaar geleden
  De gemeente gewoon verplichten De overheid heeft het toch voor het zeggen Of moet er eerst gewonden of doden vallen?

In samenwerking met indebuurt Doetinchem