Het azc in Winterswijk waar 500 in plaats van 400 asielzoekers worden ondergebracht om zo de druk op de instroom van vluchtelingen te verminderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het azc in Winterswijk waar 500 in plaats van 400 asielzoekers worden ondergebracht om zo de druk op de instroom van vluchtelingen te verminderen. © Jan van den Brink

Achterhoek toont compassie met vluchtelingen maar volgt Winterswijk (nog) niet met extra opvang

DOETINCHEM/WINTERSWIJK - Behalve Winterswijk staan de Achterhoekse gemeenten nog niet in de rij met opvanglocaties voor vluchtelingen. Minister Grapperhaus heeft maandag alle Nederlandse gemeenten gevraagd snel 800 plekken aan te dragen.

3 reacties

 • Erica Gielstra

  4 maanden geleden
  Hoe is het mogelijk dat een kleine wijk zo onevenredig zwaar belast wordt met 500 asielzoekers.Hetzelfde aantal als in geheel Rotterdam.Wasr zijn de verhoudingen in deze en hoe behoudt men draagvlak.
 • Fred Dierdorp

  1 jaar geleden
  Dit zijn opdrachten vanuit Brussel, welke de onnozelen in den Haag moeten uitvoeren. Fredje voorop. Wat een incompetente figuren. Het land is vol. Amper woningen voor mensen en we moeten van Schwab en co. buitenlanders opnemen. Knettergek zijn ze! Oprotten!
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  De instroom wordt niet minder maar groter... ons migratiesysteem is te uitnodigend. Een ieder die zich bij een AZC aanmeldt krijgt opvang en zorg... soms wel 5 jaar lang. De afspraak is * opvang en zorg bieden in eigen regio - daar komt niet veel van terecht. Den Haag maakt zich zorgen om het landelijk draagvlak bij de bevolking, in de huidige tijd met veel woningnood is dit geen gemakkelijke opgave.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem