Volledig scherm
foto Magda Kleinhout

Achterhoek verliest 6.000 inwoners in 10 jaar tijd

DOETINCHEM/ WINTERSWIJK - De Achterhoek krimpt en dat heeft niet alleen met vergrijzing en ontgroening te maken. Uit cijfers van LocalFocus blijkt dat in 10 jaar tijd 6.000 mensen meer uit de Achterhoek zijn vertrokken dan dat er in de streek zijn komen wonen.

Winterswijk is een voorbeeld van een gemeente waar de verhuiswagen vaak werd ingeladen. Montferland en Oude IJsselstreek krijgen er juist meer nieuwe inwoners bij.

In de Achterhoek komen mensen wonen vanwege de rust en ruimte. Aan de andere kan verhuizen mensen omdat ze elders werk hebben.

Op zoek
Voor een reeks verhalen over de (im)migratiecijfers is de redactie Achterhoek van De Gelderlander op zoek naar nieuwe én voormalige Achterhoekers. Waarom heeft u de Achterhoek verlaten? Had dat bijvoorbeeld te maken met de beperkte woningmarkt, of de lage kansen op werk? Wat is de reden van uw vertrek?

Kansen
Ook zoeken wij mensen die juist in de Achterhoek zijn kómen wonen, tegen alle stromen in. Want natuurlijk liggen er in de mooiste streek van Nederland ook ruim voldoende kansen.

Forenzen
Juist vanwege het prettige wonen en de Achterhoekse mentaliteit zijn er ook veel mensen die koste wat het kost willen blijven. Dagelijks een paar uur onderweg naar het werk nemen ze dan voor lief. Ook naar deze forenzen zijn wij op zoek.

Herkent u zich hierin en wilt u uw verhaal vertellen? Stuur dan voor vrijdag 22 april een e-mail met uw naam, woonplaats en contactgegevens naar verslaggever Kay Scholten: k.scholten@gelderlander.nl

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek