Joost van Oostrum, Peter van ’t Hoog en Hein Pieper (van links naar rechts) bij de IJssel in Zutphen.
Volledig scherm
PREMIUM
Joost van Oostrum, Peter van ’t Hoog en Hein Pieper (van links naar rechts) bij de IJssel in Zutphen. © Arjan Gotink

Achterhoek voorop in bestrijding van droogte: ‘De tijd van langdurig douchen en sproeien is voorbij’

ZUTPHEN - Er valt niet minder regen, maar de buien worden extremer, vallen in kortere tijd en we houden het water niet vast. Dát is het échte probleem, niet de droogte.

18 reacties

 • Leo Vriend

  1 jaar geleden
  R Bongers, in de Achterhoek wordt vrijwel nergens de grondwaterstand laag gehouden om met zware machines het land op te kunnen. Dit speelt vooral in laag Nederland, veenweide en de polders)
 • Rob bongers

  1 jaar geleden
  Wat ik mis in de reacties is het feit dat het kunstmatig laag gehouden grondwaterstand een van de hoofdoorzaak is waterprobleem. Dit is een keuze die het waterschap maakt zodat de agrosector de steeds zwaardere landbouw machines kunnen blijven gebruiken.
 • Jan Nuvens

  1 jaar geleden
  Gerard, dank voor de info. Waar u mijn haat voor boeren denkt te lezen weet ik niet, als een vraag stellen al haat is zijn we denk ik ver van huis.
 • Gerard Schuurman

  1 jaar geleden
  Jan Nuvens, de agrarische sector gebruikt jaarlijks 130 tot 200 miljoen kubieke meter water per jaar in Nederland, afhankelijk van het weer. (In het extreem droge 2018 was het dan 300 miljoen kubieke meter) Dat betreft grond/leidingwater en oppervlaktewater. De industrie gebuikt alleen al meer dan 250 miljoen kubieke meter grond/leidingwater op jaarbasis in Nederland. U vindt mij betweterig. Dat mag natuurlijk. Maar ik haat geen boeren, zoals u en nog een aantal regeerders wel doen.
 • Henk Jansen

  1 jaar geleden
  Water zat dit jaar….

In samenwerking met indebuurt Doetinchem