Volledig scherm
PREMIUM
De Noordtak, zoals het goederenspoor mogelijk vlak naast de A18 en de N18 zou komen te liggen. © vanRossumDesign

Achterhoek wil géén Noordtak door het gebied: ‘What's in for us?’

DOETINCHEM - De Achterhoek wil geen Noordtak. Na vijf jaren van radiostilte popt het goederenspoor van de Betuwelijn naar Oldenzaal dat dwars door deze regio zou moeten lopen, weer op. Maar net als in 2014 ziet de Achterhoek alleen nadelen.    

,,What's in for us?", vertolkt woordvoerder Albert Gerritsen de gevoelens van de zeven Achterhoekse wethouders die zitten in de thematafel Mobiliteit en Bereikbaarheid van Achterhoek 2030.

,,Voor de Achterhoek zitten er enkel nadelen aan. De Noordtak is alleen bedoeld voor goederenvervoer. Als het ook voor personenvervoer was, zouden we er als Achterhoek nog over kunnen nadenken. Maar zo is de Noordtak voor ons geen optie.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Na drie jaar praten gaat eindelijk de aanleg van ‘uitdagende’ mtb-route in Achterhoek van start
    PREMIUM

    Na drie jaar praten gaat eindelijk de aanleg van ‘uitdagende’ mtb-route in Achterhoek van start

    BARCHEM/BORCULO - Na drie jaar van vooral praten gaat eind deze week dan daadwerkelijk de schop de grond in voor de aanleg van de vernieuwde mountainbike-route de Achterhoek. Komende vrijdag zullen vrijwilligers op de Kaleberg nabij Barchem de eerste werkzaamheden uitvoeren. Voorzitter Marcel Boereboom van de Stichting Mountainbike Achterhoek verwacht dat alles over drie jaar klaar zal moeten zijn.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek