Een Achterhoekse vlag bij Wehl.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Achterhoekse vlag bij Wehl. © Jan Ruland van den Brink

Achterhoek wil meer Randstedelingen naar de regio halen: ‘Nieuwelingen zijn echt welkom’

DOETINCHEM - De Achterhoek begint een campagne om vooral mensen uit de Randstad naar deze regio te halen. Deze trek naar het platteland is sinds de corona-uitbraak gaande. De campagne moet deze tendens versterken. 

35 reacties

 • netty meelen

  1 maand geleden
  Ja hoor verziek een van de laatste authentieke delen van Nederland ook nog maar. Houden we niks meer over. Ga eerst zelf eens een jaartje in de Randstad wonen. Vooral in een van de achterstandswijken die zo talrijk zijn daar. Dat zou ik alle politici sowieso aan willen raden. Ik heb zelf 65 ervaring en woon niet voor niets al 8 jaar in alle rust en tevredenheid in de Achterhoek. Weet waar je aan begint . Je krijgt er veel spijt van.
 • Ron

  1 maand geleden
  Men kan herhaaldelijk zien dat veel, heel veel westerlingen hier niet passen. Niet doen!
 • alleen -de waarheid

  1 maand geleden
  Nou bij mij zijn ze niet welkom.
 • Katie Willems

  1 maand geleden
  Politieke kneuterigheid ten top. Toen de Achterhoekse burgemeesters zich zorgen maakten om krimp zei ik al dat geen krimp-probleem is omdat er veel Westerlingen deze kant op komen. Dat is prima en goed voor pluriforme samenleving. Maar daar hoeft de politiek zich niet mee te bemoeien. Dat gaat vanzelf. Maak je druk om echte problemen en zorg voor een goede afstemming van woningbouw voor doelgroepen die erom zitten te springen. Dat is jarenlang niet gebeurd!
 • Jaap De Boer

  1 maand geleden
  Laat westerlingen leuke oude boerderijtjes kopen en het achterstallig onderhoud oplossen. Maar bouw woningen voor onze jonge mensen en geef ze een kans! En laat onze gemeentelijke overheid professionaliseren ... want anders zijn ze zo weer weg.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Actie sportscholen: stilzitten is geen optie, wij moeten open
  Play

  Actie sportscho­len: stilzitten is geen optie, wij moeten open

 2. Vrouw zwaargewond bij schietpartij in Didam
  Play

  Vrouw zwaarge­wond bij schietpar­tij in Didam

Achterhoek