Volledig scherm
De aanleg van glasvezel in Winterswijk. © Michel Beskers

Achterhoek Zuid krijgt glasvezel

DOETINCHEM - Achterhoek Zuid krijgt glasvezel. De benodigde deelname van 50 procent van de 5.600 aansluitingen in het buitengebied is woensdag behaald. Dat is ruim voor de deadline die was gesteld voor maandag 19 februari.

Dit betekent dat investeringsmaatschappij CIF glasvezel gaat aanleggen in de buitengebieden van de gemeenten Doetinchem, Montferland, Oude IJsselstreek en Doesburg. Ook een deel van Zevenaar-Noord valt onder het gebied. Hierdoor kunnen de bewoners van dit gebied binnen afzienbare tijd beschikken over een snelle internetverbinding.

Komende zomer zullen de werkzaamheden beginnen om glasvezel aan te leggen. Medio 2019 zullen alle deelnemers een snelle digitale verbinding hebben. 

Op dit moment wordt al glasvezel aangelegd in de buitengebieden van Winterswijk en Berkelland. Ook in de buitengebieden van Aalten en Oost Gelre komt glasvezel. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek