Volledig scherm
De aanleg van glasvezel in Winterswijk. © Michel Beskers

Achterhoek Zuid krijgt glasvezel

DOETINCHEM - Achterhoek Zuid krijgt glasvezel. De benodigde deelname van 50 procent van de 5.600 aansluitingen in het buitengebied is woensdag behaald. Dat is ruim voor de deadline die was gesteld voor maandag 19 februari.

Dit betekent dat investeringsmaatschappij CIF glasvezel gaat aanleggen in de buitengebieden van de gemeenten Doetinchem, Montferland, Oude IJsselstreek en Doesburg. Ook een deel van Zevenaar-Noord valt onder het gebied. Hierdoor kunnen de bewoners van dit gebied binnen afzienbare tijd beschikken over een snelle internetverbinding.

Komende zomer zullen de werkzaamheden beginnen om glasvezel aan te leggen. Medio 2019 zullen alle deelnemers een snelle digitale verbinding hebben. 

Op dit moment wordt al glasvezel aangelegd in de buitengebieden van Winterswijk en Berkelland. Ook in de buitengebieden van Aalten en Oost Gelre komt glasvezel. 

  1. 55-plussers testen conditie in Doesburg

    55-plussers testen conditie in Doesburg

    DOESBURG - De belangstelling zaterdag voor de fittest in sporthal Beumerskamp in Doesburg is, net zoals de afgelopen vier jaren, groot. ,,We zitten weer bijna vol”, zegt Ward Terpstra, die namens de gemeente Doesburg en de Gelderse Sportfederatie de fittest coördineert. ,,We hebben alle Doesburgers tussen de 55 en 80 jaar een uitnodiging gestuurd. Daarop hebben 180 belangstellenden zich aangemeld. Er is plek voor maximaal tweehonderd mensen.”

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek