vanRossumDesign
Volledig scherm
PREMIUM
© vanRossumDesign

Achterhoekers verdeeld over komst Randstedelingen: ‘Klagen alleen maar over lawaai en stinkende mest’

PodcastVerdwijnt het Achterhoekse imago door de komst van Randstedelingen en zitten de oosterlingen wel te wachten op mensen uit het westen? Het blijkt lastig om hier een eenduidig antwoord op te krijgen. Onder de ruim vierhonderd respondenten van de enquête die onlangs op De Gelderlander stond, heerst grote verdeeldheid.

17 reacties

 • theo houkes

  1 maand geleden
  Gewoon niet komen blijf lekker bij de snelweg wonen 6 hoog opgestapeld mooi uitzicht al die autootjes maar wel ramen dicht voor roet uitstoot wij hier achterhoekers ruiken liever stront dus succes daar doei
 • Mark Keuben

  1 maand geleden
  Weinig sprake van integratie. Ze houden zich afzijdig en zijn nauwelijks een aanvulling voor de gemeenschap. Nemen, maar niet geven.
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  1 maand geleden
  Piet Mondriaan Nooit iets van gemerkt hoor Ik kom ook niet van hier, ook uit de grote stad. Doe niks aan vrijwilligerswerk, niks aan verenigingsleven. Niet mijn ding Volkomen gelukkig hier, wil nooit meer weg!
 • theo houkes

  1 maand geleden
  Sorry Gerrie kuiperij die bestaan niet zijn allemaal huigelaars en meelopers. Piet Mondriaan ga lekker schilderen als je tegenwoordig iemand scheef aankijkt word ie al gedicrimineert
 • H. Oostijen

  1 maand geleden
  Ooit was er een fantastische Nederlandse schrijfster....de grootste ooit. Zij had t over “ miezemuizers” . Die bestaan , helaas. Het zijn achterhoekers en het zijn Hollanders... Maar vooral zijn het Mensen.
 1. In één nacht in Achterhoek evenveel regen als normaal in één maand: ‘Gevolgen voor boeren vallen mee’
  PREMIUM
  update
  2

  In één nacht in Achterhoek evenveel regen als normaal in één maand: ‘Gevolgen voor boeren vallen mee’

  WINTERSWIJK - In de Achterhoek is in één nacht tijd (van zondag op maandag) bijna evenveel regen gevallen als normaal in de hele maand juni. Lokaal viel 50 millimeter regen tijdens de lange plensbuien. Ook in de rest van oost-Nederland was het een natte boel. In de Achterhoek vallen de gevolgen van de regen voor boeren volgens LTO-voorman Stefan te Selle gelukkig mee.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek