Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP

Achterhoeks landschap wacht forse ingrepen om water langer vast te kunnen houden; Waterschap presenteert plannen

DOETINCHEM - De komende jaren wil het waterschap Rijn en IJssel fors investeren om te verwachten weersextremen beter op te kunnen vangen in de Achterhoek. In totaal verwacht het waterschap 10,4 miljoen euro extra te investeren.

8 reacties

 • J. Zomers

  2 maanden geleden
  Leos, ons wordt verteld via het Klimaatakkoord dat zonnepanelen en windmolens (energietransitie) nodig zijn in strijd tegen opwarming en klimaatverandering. De werkelijkheid is dat de opwarming niet minder maar meer zal worden - want naast de hete daken en zonneparken krijgen we opwarming doordat de zonnestralen vanwege de schone lucht minder gehinderd, feller en warmer op het aardoppervlak terecht komen.
 • Leos Vriend

  2 maanden geleden
  Zomers, als de panelen zo heet worden regent het niet, en als er dan wel een bui komt zal er niet noemenswaardig water verdampen, 1 golfje regen er op en ze zijn afgekoeld, en ze zijn zo glad dat de regen er onmiddellijk afloopt, dus nee, verdamping is onzin. Laatste regel wel met je eens. Voor mijn werk af en te in een zonnepark, je wil niet weten hoe heet het daar wordt.
 • J. Zomers

  2 maanden geleden
  Leos, de zonnepanelen worden in de zomerzon 80 graden... door de hitte verdampt de regen wat erop valt snel. Hierdoor komt er minder water op de grond terecht. Nadeel is wel... dat de zonnepanelen op daken en zonneweiden een bijdrage leveren aan de opwarming van Nederland.
 • Leos Vriend

  2 maanden geleden
  @J,Zomers, Hoe vangen zonnevelden regenwater op? Ik zie alleen regen die op de panelen valt, en er 80 cm verder weer af valt. per saldo valt er exact net zo veel regenwater op een hectare zonneveld als op een hectare grasland, het enige verschil is dat op grasland het regenwater perfect verdeeld wordt, en onder de panelen het op strookjes valt, en net daarnaast valt nooit meer wat, in het grote zonnepark hiernaast zie je dat die strookjes verzuipen en de stroken onder de panelen verdrogen.
 • J. Zomers

  2 maanden geleden
  Johann, ik wil die dingen niet in mijn tuin... maar daar heb je de ruimte en vallen ze niet op. Met een dubbele functie - ze geven energie en vangen het regenwater op.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek