Boeren en manegehouders in Limburg hebben forse schade door het wassende water. Vanuit de Achterhoek kwam er vandaag hulp.
Volledig scherm
Boeren en manegehouders in Limburg hebben forse schade door het wassende water. Vanuit de Achterhoek kwam er vandaag hulp. © Annemiek Mommers

Achterhoekse liefdadigheidsactie zorgt voor tranen bij gedupeerde boeren in Limburg en België

MEGCHELEN - Een Achterhoekse liefdadigheidsactie om Limburgse en Belgische boeren en paardenhouders die getroffen zijn door de watersnood een hart onder de riem te steken is een groot succes geworden. Zo'n succes zelfs, dat de actie nog even voortduurt.

  1. Marechaussee mag ras en huidskleur blijven gebruiken bij vreemdelingentoezicht, zegt rechter in zaak die Eindhovens D66-raadslid aanspande
    PREMIUM
    update

    Marechaus­see mag ras en huidskleur blijven gebruiken bij vreemdelin­gen­toe­zicht, zegt rechter

    DEN HAAG - De marechaussee maakt zich niet schuldig aan discriminatie door reizigers onder andere op basis van ras en huidskleur te controleren op hun verblijfstatus. Het vreemdelingentoezicht op luchthavens en in grensgebieden, zoals in de Achterhoek, hoeft daarom niet te worden aangepast. De rechtbank in Den Haag heeft dat woensdag bepaald in een zaak die onder andere werd aangespannen door het Eindhovense D66-raadslid Mpanzu Bamenga.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek