Volledig scherm
The Wall in de steengroeve in Winterswijk. © Jan Ruland van den Brink

Adempauze Steengroeve Theater voor 'Die Zauberflöte'

WINTERSWIJK - Het Steengroeve Theater in Winterswijk slaat volgend jaar over om in 2019 'Die Zauberflöte' in de steengroeve voor het voetlicht te brengen.  Dat is geen toevallige keuze, want dan is het dertig jaar geleden dat de opera van Mozart  in de steengroeve werd opgevoerd.

Die voorstelling, de eerste in de groeve, betekende de aanzet voor de oprichting van de Stichting Steengroeve Theater in 2009. Sindsdien zijn er zeven voorstellingen opgevoerd in de groeve. Het begon met de musical Jesus Christ Superstar in 2010. In die zeven jaar kwamen er, uit alle hoeken van het land, 75.000 bezoekers op de voorstellingen af. Elk jaar waren er vier voorstellingen.

De organisatie leunt vrijwel geheel op vrijwilligers, van de mensen die helpen opbouwen tot  muzikanten, zangers, acteurs en figuranten tijdens de voorstellingen.  Mede daarom wordt er in 2018 een adempauze ingelast. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek