Op een van de plaatsnaamborden van Dinxperlo wordt altijd de gemeentenaam Aalten weggekrast.
Volledig scherm
PREMIUM
Op een van de plaatsnaamborden van Dinxperlo wordt altijd de gemeentenaam Aalten weggekrast. © dG

Af en toe borrelt het, ook vijftien jaar na Achterhoekse herindeling

DINXPERLO / AALTEN - Vraag honderd Achterhoekers of ze weten in welk jaar de gemeentelijke herindeling is ingevoerd en de meesten weten niet dat dat in 2005 was. Vijftien jaar later heeft niemand het nog over de gemeente Groenlo, over Dinxperlo, Ruurlo of Wisch. Of wel?

3 reacties

 • ruud

  5 maanden geleden
  Als het om samenwerken gaat lukt het nog redelijk, maar bij ingrijpende beslissingen denkt men vaak eerst aan de eigen prarochie en dat is jammer want dan nemen ze je in Den Haag niet serieus.En daar wordt het geld verdeeld.
 • Joop

  6 maanden geleden
  Wat mij betreft mag er nog wel een herindelingen komen. Winterswijk— Oost Gelre en Berkelland samen als een grote gemeente. Deze drie gemeenten werken nu al goed samen. Zie de plannen om op de Laarberg in Groenlo samen een nieuwe organisatie te realiseren voor alle sociale zaken. SDOA - Werkbaan Oost en Werkplein Winterswijk. Deze gemeente wordt dan meteen de belangrijkste gemeente in de Achterhoek en kan een vuist maken in de Provincie en Den Haag.
 • M-arty

  6 maanden geleden
  De gemeentelijke herindeling toentertijd in de Pr8erhoek is een democratisch besluit in de 2e kamer geweest, maar niet in de Pr8erhoek zelf. Voor de meeste inwoners van deze regio had het niet gehoeven. Dat betekent dat er van afstand vanuit Den Haag ondemocratisch is beslist dat diverse voormalige gemeenten moesten fuseren, terwijl zij daar geen voorstander van waren. Gedwongen huwelijken dus. Het zou ons veel meer voordelen opleveren en vooral op den duur kosten besparen. Is dat wel zo? Wat wel zo is, is dat de afstand naar de gemeentelijke politiek groter, dus afstandelijker is geworden.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Supporters onthalen teleurgestelde spelers De Graafschap
  Play

  Supporters onthalen teleurge­stel­de spelers De Graafschap

 2. Spektakel vanuit de trekker: Superboeren uitgezwaaid op A18
  Play

  Spektakel vanuit de trekker: Superboe­ren uitge­zwaaid op A18

Achterhoek