De Fietsersbond voerde al vaker actie op de gevaarlijke rotonde in Doetinchem.
Volledig scherm
PREMIUM
De Fietsersbond voerde al vaker actie op de gevaarlijke rotonde in Doetinchem. © Theo Kock

Afslag beruchte rotonde Doetinchem dicht na meerdere ongelukken: ‘Dit kon niet uitblijven, dat snapt iedereen’

updateDOETINCHEM - De afslag naar bedrijventerrein De Huet vanaf de beruchte rotonde op de Energieweg in Doetinchem gaat dicht. Het kruispunt wordt volgende week vrijdag 22 oktober afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

7 reacties

 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  het wordt tijd, dat fietsers verplicht worden om rijles te nemen. zij zijn de ellende in het verkeer door hun roekeloze en arrogante verkeersdeelname.
 • J.M. Horst

  2 maanden geleden
  Misschien kan de Fietsersbond zich ook eens druk maken over fietsers die massaal geen richting aangeven in het verkeer. Zodat fietsers zich gaan gedragen als volwaardige verkeersdeelnemers.
 • Martijn van Dongen

  2 maanden geleden
  Het antwoord over deze verkeerssituatie is niet compleet. Ja er komen veel fietsers (waaronder ik) langs die rotonde en deze gaan alleen maar rechtdoor. Het gemotoriseerde verkeer is voor een klein deel bestemmingsverkeer en voor een groot deel wordt een verkeerslicht aan de Liemersweg vermeden. Kennelijk ten koste van de verkeersveiligheid...
 • Coen Heveling

  2 maanden geleden
  Ieder muntje heeft zijn keerzijde. Als de auto’s en vrachtwagens de fietsers die vaak met een onveilige snelheid de rotonde naderen niet goed kunnen zien, waarom dan de fietsers niet afremmen door hen daar geen voorrang te geven. Fietsers hebben daar wel goed uitzicht om de auto’s te zien. Heb ik het nog niet over het vaak onverantwoorde gedrag van fietsers komende vanaf de Mercuriusstraat welk richting Metzo gaan…
 • Gert Ramen

  2 maanden geleden
  Waarom onderzoeken? Gewoon afsluiten, zo moeilijk is dat niet.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek