Volledig scherm
De twee carnavalsvierders zijn in Neede op straat aangehouden na een korte achtervolging. Foto ter illustratie. © Thinkstock

Agenten bespuiten man in boevenpak en 'minion' met pepperspray

NEEDE - De politie heeft zondagnacht twee carnavalsvierders met behulp van pepperspray aangehouden in Neede. Het ging om een man in een boevenpak en een persoon die verkleed was als minion. 

Volgens de politie gaf de man in het boevenpak een verkeerde naam op toen hij een bekeuring kreeg voor wildplassen. Vervolgens sloeg hij op de vlucht. Met behulp van pepperspray konden agenten de man na een korte achtervolging oppakken.

De persoon die verkleed was als minion, een geel wezentje uit de animatiefilm Verschrikkelijke Ikke, zou de arrestatie hebben bemoeilijkt. Die werd daarom ook aangehouden. De agenten gebruikten daarbij opnieuw pepperspray.

De carnavalsvierders zitten nu vast in Doetinchem. Justitie beslist wat voor een straf het tweetal krijgt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek