Volledig scherm
De twee carnavalsvierders zijn in Neede op straat aangehouden na een korte achtervolging. Foto ter illustratie. © Thinkstock

Agenten bespuiten man in boevenpak en 'minion' met pepperspray

NEEDE - De politie heeft zondagnacht twee carnavalsvierders met behulp van pepperspray aangehouden in Neede. Het ging om een man in een boevenpak en een persoon die verkleed was als minion. 

Volgens de politie gaf de man in het boevenpak een verkeerde naam op toen hij een bekeuring kreeg voor wildplassen. Vervolgens sloeg hij op de vlucht. Met behulp van pepperspray konden agenten de man na een korte achtervolging oppakken.

De persoon die verkleed was als minion, een geel wezentje uit de animatiefilm Verschrikkelijke Ikke, zou de arrestatie hebben bemoeilijkt. Die werd daarom ook aangehouden. De agenten gebruikten daarbij opnieuw pepperspray.

De carnavalsvierders zitten nu vast in Doetinchem. Justitie beslist wat voor een straf het tweetal krijgt.

  1. Stadse Fratsen: Buurjongen
    Column

    Stadse Fratsen: Buurjongen

    ,,Wordt-ie net zo goed als Ard en Keessie en gaat-ie later ook naar de Olympische Spelen?'' ,,Dat hopen we natuurlijk wel.'' De vraag wordt gesteld door een tante van mij, zittend aan onze tafel in de woonkamer. Het antwoord komt van de buurvrouw die iets verderop woont aan de weg tussen Baak en Steenderen en deze zondagmiddag ook op bezoek is. De buurvrouw staat in het gat van de deur en is op weg naar huis, maar blijft hangen nu er vragen worden gesteld over haar zoon. Ik - zo jong dat ik nog geen Olympische Spelen bewust heb meegemaakt - zit ook aan tafel en kijk van de tante naar mijn buurvrouw. Met open mond, want Ard en Keessie ken ik van de tv. De buurvrouw vertelt dat Cock, haar zoon, deze vrije zondagmiddag traint in Apeldoorn. Niet op een ijsbaan maar in een flatgebouw. Hij rent de trappen op en wandelt daarna weer kalmpjes naar beneden. Om maar net zulke schaatsspieren te krijgen als Ard en Keessie. Tien jaar later - in 1979, zo ontdekte ik deze week toen ik wat woorden combineerde op google - stap ik samen met een vriend op een zaterdagmorgen in de bus die vertrekt van een plek vlakbij het huis van Cock. De bus is gehuurd door de buurt. De chauffeur brengt ons van Steenderen naar Heerenveen waar het NK Schaatsen voor allrounders wordt gehouden. Cock rijdt rond op de onoverdekte baan van Thialf. We staan laag in een bocht en klappen hard in onze handen als hij voorbij komt. Hij eindigt na twee dagen schaatsen als zestiende. Zo goed als Ard en Keessie is onze buurjongen nooit geworden. Hij heeft de Olympische Spelen ook nimmer gehaald. Maar hij is, denk ik, wel de enige die ik ooit heb gekend die ervan heeft mogen dromen.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek